Als lid van ACDL kan u deelnemen aan verschillende wedstrijden. De joggings zijn toegankelijk voor iedereen. Voor deelname aan veldlopen, pistemeetings en indoorwedstrijden is een VAL-nummer vereist. Meer info is te verkrijgen bij uw jogbegeleider of jeugdtrainer.

Datum Type Naam Club Locatie Link Opmerkingen
Jogging 10 van Wichelen ACES Wichelen Oud dorp Wichelen
Jogging Plantentuinjogging Meelopers Meise Basisschool Sinte Maarten, ingang via Nieuwelaan 42, 1860 Meise Ook voor wandelaars. (€5)
Jogging Gijzegem loopt SVI Gijzegem Pachthofstraat Gijzegem
Jogging Faluintjes jogging Moorsel (Aalst)
Jogging Kouterjogging Team Roosenboom Zele
Jogging Dender-& Scheldejogging AC Denderland Grembergen
Jogging Heideloop KWB Londerzeel Londerzeel
Jogging Vlaschaard jogging Cava joggign circuit Zele
Jogging Bokkenloop RTS Sinaai
Jogging Molenloop Loopcriterium Londerzeel Malderen
Jogging Wanzele loopt Wanzele

Criteriumreglement werkjaar 2023– 2024

ACDL schenkt een waardevolle prijs aan elke atleet of jogger die tussen 1 november 2023 en 31 oktober 2024 12 criteriumpunten heeft verzameld.

Je verdient 1 punt, telkens je:

 • deelneemt aan een wegwedstrijd/jogging die aangekondigd staat op de ACDL-kalender.
 • deelneemt aan een officiële VAL-wedstrijd (cross, piste indoor, piste outdoor), ongeacht het aantal disciplines waaraan je deelneemt. Ook VAL wedstrijden die niet op onze kalender staan tellen mee. Om aanspraak te maken op deze punten, moet de wedstrijd toegankelijk zijn voor iedereen. bv: Een cross georganiseerd door MOEV telt mee, want ieder kind is schoolplichtig en kan dus deelnemen aan MOEV organisaties. Een MOEV voor leerkrachten telt niet mee, want enkel toegankelijk voor onderwijspersoneel. 
 • Als op dezelfde datum een aparte wedstrijd voor kangoeroes, benjamins en pupillen staat + een jogging, kan het jeugdlid geen punt krijgen voor deelname aan de jogging.
 • Als er een VAL wedstrijd opgenomen is op de ACDL criteriumkalender of ACDL organiseert zelf een wedstrijd, en een lid kiest ervoor om elders een VAL wedstrijd te lopen, waardoor hij/zij niet deelneemt aan de aangekondigde wedstrijd of eigen organisatie, dan zal deze atleet ook hiervoor geen punt ontvangen.
 • jureert op een VAL-wedstrijd
 • .
 • helpt op één van onze eigen organisaties (jogging , 4-kamp …)(tijdens de wedstrijd, zodat je zelf niet kan meelopen)

Aan welke voorwaarden moet voldaan worden?

 • lopen in het ACDL wedstrijdshirt of helpen in het ACDL crewshirt (uitgezonderd juryleden in functie)
 • binnen de 30 dagen na de wedstrijd een officiële uitslag doorsturen naar Rolle d.i. enkel voor VAL wedstrijden die niet aangekondigd staan op de kalender.
 • Deelnemers aan criteriumwedstrijden waarvan de organisator geen uitslag publiceert moeten binnen de 14 dagen na hun deelname dit doormailen aan Rolle vergezeld van een foto in clubkledij genomen op de activiteit. Dit mag een groepsfoto of individuele foto zijn
 • Juryleden dienen Rolle binnen de 14 dagen op de hoogte te brengen van de wedstrijden die ze begeleid hebben.

Om aanspraak te maken op het cadeau moet de atleet/jogger:

 • 12 punten verzameld hebben tussen 1 november 2023 en 31 oktober 2024
 • lid zijn van ACDL op het moment dat de geschenken worden uitgedeeld (d.i.: nieuwjaarsreceptie januari 2025/ jeugd: herfstvakantie 2024)