Content

Als lid van ACDL kan u deelnemen aan verschillende wedstrijden. De joggings zijn toegankelijk voor iedereen. Voor deelname aan veldlopen, pistemeetings en indoorwedstrijden is een VAL-nummer vereist. Meer info is te verkrijgen bij uw jogbegeleider of jeugdtrainer.

Datum Type Naam Club Locatie Link Opmerkingen
Jogging Bosmarathon Buggenhout (+open PK Oost-Vlaanderen) Erkridoplein, Opstal Voorinschrijvingen early bird (voor 30/6), basis (voor 10/9). Scheelt €8 op de halve marathon tgo daginschrijving!
Jogging St. Baafsjogging AC Hamme Koningsplein Moerzeke
Pistemeeting Belsi meeting AC Waasland, Sint-Niklaas Lange Rekstraat 28 9100 Sint-Niklaas
Jogging Moryloop Joggingclub Herzele Sportcomplex "De Steenoven" Kerkkouter 40 9550 Herzele
Jogging City night run Buggenhout Maspoe De pit, Buggenhout voor criteriumpunt foto vanop locatie en in uniform mailen naar Rolle.
Lopen & wandelen 7km
Jogging Donkmeerloop Overmere groepsinschrijving van 6/9 tot 26/9; zie mail van 29/8

Criteriumreglement werkjaar 2022– 2023

ACDL schenkt een waardevolle prijs aan elke atleet of jogger die tussen 1 november 2022 en 31 oktober 2023 12 criteriumpunten heeft verzameld.

Je verdient 1 punt, telkens je:

 • deelneemt aan een wegwedstrijd/jogging die aangekondigd staat op de ACDL-kalender.
 • deelneemt aan een officiële VAL-wedstrijd (cross, piste indoor, piste outdoor), ongeacht het aantal disciplines waaraan je deelneemt. Ook VAL wedstrijden die niet op onze kalender staan tellen mee. Om aanspraak te maken op deze punten, moet de wedstrijd toegankelijk zijn voor iedereen. bv: Een cross georganiseerd door MOEV telt mee, want ieder kind is schoolplichtig en kan dus deelnemen aan MOEV organisaties. Een MOEV voor leerkrachten telt niet mee, want enkel toegankelijk voor onderwijspersoneel. 
 • Als op dezelfde datum een aparte wedstrijd voor kangoeroes, benjamins en pupillen staat + een jogging, kan het jeugdlid geen punt krijgen voor deelname aan de jogging.
 • Als er een VAL wedstrijd opgenomen is op de ACDL criteriumkalender of ACDL organiseert zelf een wedstrijd, en een lid kiest ervoor om elders een VAL wedstrijd te lopen, waardoor hij/zij niet deelneemt aan de aangekondigde wedstrijd of eigen organisatie, dan zal deze atleet ook hiervoor geen punt ontvangen.
 • jureert op een VAL-wedstrijd
 • jeugdatleten begeleidt op een officiële wedstrijd van de VAL.
 • helpt op één van onze eigen organisaties (jogging , 4-kamp …)(tijdens de wedstrijd, zodat je zelf niet kan meelopen)

Aan welke voorwaarden moet voldaan worden?

 • lopen in het ACDL wedstrijdshirt of helpen in het ACDL crewshirt (uitgezonderd juryleden in functie)
 • binnen de 30 dagen na de wedstrijd een officiële uitslag doorsturen naar Rolle d.i. enkel voor VAL wedstrijden die niet aangekondigd staan op de kalender.
 • Deelnemers aan criteriumwedstrijden waarvan de organisator geen uitslag publiceert moeten binnen de 14 dagen na hun deelname dit doormailen aan Rolle vergezeld van een foto in clubkledij genomen op de activiteit. Dit mag een groepsfoto of individuele foto zijn
 • Begeleiders van jeugdwedstrijden en juryleden dienen Rolle binnen de 14 dagen op de hoogte te brengen van de wedstrijden die ze begeleid hebben.

Om aanspraak te maken op het cadeau moet de atleet/jogger:

 • 12 punten verzameld hebben tussen 1 november 2022 en 31 oktober 2023
 • lid zijn van ACDL op het moment dat de geschenken worden uitgedeeld (d.i.: nieuwjaarsreceptie januari 2024/ jeugd: herfstvakantie 2023)