Informatie voor ouders betreffende lichamelijke en seksuele integriteit

AC Denderland vindt het belangrijk dat graag bij ons sport en zich goed in z’n vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar kinderen en jongeren veilig sporten en waar plezier gemaakt wordt.

Daar zorgen wij, de club en de ouders, samen voor. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. Meld het ons als grenzen overschreden worden, zowel bij je eigen kinderen als bij anderen.

Bij ACDL is Ann Decroix de aanspreekpersoon integriteit (API) voor iedereen die vragen of klachten heeft. Ann zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren.

We verwachten dat ouders, net als de trainers en de bestuursleden van de club een voorbeeldrol opnemen en de kinderen op een positieve wijze ondersteunen en negatief gedrag achterwege laten. W rekenen erop dat jullie net als wij meewerken aan een toffe sportclub! 

PS. De contactgegevens van Ann vind je in de hoofding onder ‘Over ons/Bestuur en medewerkers’ of klik hier om haar te mailen.