Belangrijk bericht voor alle jeugdatleten

AC Denderland is blij dat jij bij ons sport.

We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en je je goed in je vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er in onze club geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt.

Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat jij normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens gaat en voel je dat iets niet klopt. Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wil, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden…. Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt.

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouders? In de club kan je ook praten met Ann Decroix. Zij is het aanspreekpunt voor iedereen die vragen of klachten heeft in verband met ongepast seksueel gedrag. Zij zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Op haar kan je vertrouwen!

PS. De contactgegevens van Ann vind je in de hoofding onder ‘Over ons/Bestuur en medewerkers’ of klik hier om haar te mailen.