Active Walking

Het nieuwe lopen.

Dat wandelen gezond is, weet iedereen al lang. Maar heb je al gehoord van ‘active walking’?

De focus op wandelen als intensieve sport bestaat al even, maar nu lijkt de trend ook door te breken in Vlaanderen.

Ook AC Denderland start op 11 september, gelijktijdig met de lessenreeks “joggen voor beginners”, met een programma “active walking”.

Tijdens dit 10 weken durend programma, leer je “technisch wandelen”, met aandacht voor voeten en enkels, heupen, nek en schouders en armen. Eens de techniek onder de knie, leer je hoe je hoe je sneller kunt stappen, om te komen tot een “optimaal wandeltempo”. Het optimale tempo is je snelst mogelijke tempo, zonder in te boeten op techniek.

Active walking is goed voor iedereen. Het is zeker aangewezen voor diegenen voor wie lopen / joggen ( tijdelijk) niet aangewezen is, hetzij door blessures, hetzij omwille van gewrichtsproblemen of hartproblemen. Active walking belast veel minder de gewrichten dan lopen. Het is ook beter voor het hart. Je tempo moet hoog genoeg zijn om cardiovasculair effect te boeken, en vet te verbranden, maar je snelheid is niet zo hoog dat er verzuring van de spieren optreedt.
Onlangs publiceerde Public Health England de resultaten van een onderzoek naar de zin of onzin van de richtlijn van 10.000 stappen per dag. Wat blijkt? Tien minuten stevig doorstappen is beter dan rustig je 10 000 stappen halen. Bij een flinke tred gaat je hart sneller slaan, terwijl het bij rustig wandelen op zijn lauweren kan rusten.

Praktische info:

De sessie “active walking” start op dinsdag 11 september en eindigt op 17 november 2018. We trainen elke dinsdag en donderdag vanaf 19.40 uur, met vertrek aan de piste, sportcomplex Sint-Gillis Dendermonde.
Op maandagavond 10 september gaat om 19.30 uur een info avond door in het clublokaal van ACDL, aan de piste.
Deelname: 30 euro voor de volledige cyclus, inclusief verzekering. Houders van een Uitpas aan kansentarief betalen 8 euro. Deelname is gratis voor leden van ACDL.
Er zijn douches en kleedkamers voorhanden.

Meer info nodig: Marjan Anseeuw, 0478/552429 of e-mail